برای رقص، افراد دست هم را میگیرن و بصورت یک نیمدایره به دور سازها حلقه میزنن. گفته میشه که این شکل حلقهای رقصیدن مربوط به آیینهای دینی زمان زرتشتیان است. گروهی دیگه اون را به رقص صوفیان نسبت میدن و در واقع شکل مدور آن گردش به دور یک هدف واحد را تداعی میکنه. به هر حال به دلیل گروهی بودن زیبایی خاصی داره. حلقه نیمه بسته گذاشته میشه که افراد جدید بتونن به رقص بپیوندن. در بعضی مدلهای رقص مثل رقص کردهای شمال عراق یا جنوب ترکیه، این رقص به صورت خطیه و انحنایی در صف وجود نداره. در رقصهای کلاسیک معمولاً زنها و مردها یک در میان دست هم را میگیرن و میرقصن. فردی که در سر صفه معمولاً دستمالی به دست دارده و با ریتم موزیک اونو حرکت میده. به این دستمال “چوپی” گفته میشه و به فرد نگهدارنده “سرچوپی” که معمولاً کارش خیلی درسته! کلی آواز در وصف همین سرچوپی ساخته شده.
حرکت پاها در رقص کردی نقش اصلی رو داره و اکثر مردم کردستان چند مدل ساده و سنتی رو همیشه حفظ هستند و در عروسی ها و جشنهاشون میتونن به صورت گروهی و کاملاً هماهنگ با هم برقصند که از این جهت عروسیهای کردستان معمولاً با زیبایی خاصی همراه هست.
ویدئوی پایین رقص یک گروه رقص در شهر سنندج رو نشون میده. دورادور شهر سنندج با کوه احاطه شده و این گروه روی یکی از این ارتفاعات که مشرف به شهره دارن یک رقص عالی رو اجرا میکنن.
www.facebook.com/kermashan1
ارســـال به:
0 نظرات:
ارسال یک نظر