۱۳۹۰ اردیبهشت ۵, دوشنبه

زندگینامه‌ی زنده یاد استاد منوچهر طاهرزاده

مرحوم منوچهر طاهرزاده در سال ۱۳۳۱در شهر هنرمندپرور کرمانشاه در خانواده‌ای هنرمند و هنردوست به دنیا آمد.

خانواده‌ی وی همگی اهل هنر موسیقی بودند، پدر ایشان استاد یدالله طاهرزاده نوازنده چیره دست تار است و همچنین عموها و پسردایی‌هایش همگی در راه موسیقی عرفانی قدم نهادند.
وی هنگامی که کلاس پنجم دبستان بود ویولن می‌نواخت، ‌۱۶ ساله بود که با گروه ارکستر رادیو کرمانشاه همکاری می کرد.

طاهرزاده، نخستين آهنگ خود به نام درياچه غروب را در سن ۱۶ سالگی اجرا و روانه بازار كرد. وی كه از شاگردان استاد شجريان بود و كارهای مشتركی را نيز با استاد شهرام ناظری اجرا نمود، در سالهای پایانی عمرش، كاستهايی تحت عنوان بيدلان، آخرين برگ و آلونك را منتشر كرد.
طاهرزاده جمله معروفی درباره موسيقی پاپ داشت كه همواره آن را تكرار ميكرد. او ميگفت: موسيقی پاپ ايران دچار كم خونی شديد شده است. از اين رو بايد با نشريه‌ی موسيقی علمی و جوان پسند، به بهبود شرايط موسيقی پاپ كمك كنيم.

نظر وی در مورد فراگیری موسیقی چنین بود: کار تئوری موسیقی، لازمه‌ی کار تنظیم و تحقیق است که من در این زمینه مدیون استاد مسعود زنگنه مجد هستم که در تدریس حوصله زیادی دارند و از تعلیمات پسر دایی پدرم استاد فریدون حافظی بهره بردم و آوازخوانی را زیر نظر مستقیم عمویم استاد عنایت الله طاهرزاده که از صدای خوبی برخوردار بود فرا گرفتم و موارد زیادی هم در تنظیم و رهبری ارکستر را، استاد محمود مرآتی به من آموخت که همگی درحق من نهایت لطف را داشتند.
منوچهر طاهرزاده از چهره های برجسته و باسابقه موسیقی بود، ‌در نواختن ویولن، کمانچه، تار و تنبک مهارت داشت و ویولن رابه صورت تخصصی می نواخت. در آواز شیوه خاص خود را داشت و با ارکسترهای زیادی در کرمانشاه و تهران همکاری داشته. همکاری در ارکسترهای استاد علی ناظری در فرهنگ و هنر، همکاری با ارکستر رادیو کرمانشاه با استاد محمود مرآتی، همکاری با مرکز حفظ و اشاعه موسیقی و ارکستر این مرکز به سرپرستی استاد مسعود زنگنه مجد، همکاری با گروه ابوالقاسم پرندیان در تلویزیون نوپای آن زمان. مرحوم طاهرزاده با همکاری پرندیان و فرهاد سهرابی برنامه(نسیم آسا)را در مرکز کرمانشاه تهیه کرده، وی همکاری مداوم با صدا و سیما و اداره ارشاداسلامی مرکز کرمانشاه داشته و در تهران همکاری با ارکسترهایی با ناصر چشم آذر، داوود اردلان و… را در کارنامه خود دارد.

وی در سال ۶۸ دراولین و دومین جشنواره تولیدات صدا و سیمای مراکز استانها، عنوان بهترین خواننده را به خود اختصاص داد.
همچنین مرحوم طاهرزاده درصدد بود که کار قدمای کرمانشاهی را زنده کند، مانند مرحوم درویش حسن خان خراباتی که کاست بیدلان نمونه بارز آن است، آخرین آلبوم وی آلونک نام داشت.

وی برای خوانندگانی مانند شاهرخ نیز آهنگسازی کرده‌ است.

متاسفانه ایشان در زمینه‌ی آواز کردی فعالیت زیادی نداشتند و تنها ترانه‌ای که به زبان کردی از ایشان در دست میباشد، ترانه‌ایست بانام " شار کرماشان" که خیلی زیبا و دلنشین آنرا خوانده است.

وی در ۱۴ آذر ماه ۸۲ در ساعت ۱۱ صبح در بیمارستان طالقانی کرمانشاه در اثر سرطان کبد (هپاتیت C) در گذشت. روحش شاد و یادش گرامی باد...

لطفا جهت پیوندی بیشتر باما در صفحه‌ی کرماشان در فیسبوک عضو شوید. برای عضو شدن کافیست وارد صفحه‌ شده و برروی گزینه‌ی پسندیدم یا (لایک Like) کلیک کنید.

www.facebook.com/kermashan1


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ارســـال به: Balatarin :: Donbaleh :: Mohandes :: Delicious :: Digg :: Stumbleupon :: Furl :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Subscribe to Feed


0 نظرات:

ارسال یک نظر

 

Copyright © 2009 http://kermashan60.blogspot.com